Veel mensen vragen zich af wat psychotherapie is. Het is niet meer dan een gesprek. Je kan het vergelijken met een gesprek met een vriend, met dit verschil dat een psycholoog de dingen objectief bekijkt en hierover zijn mening geeft.Zo’n gesprek heeft meerdere voordelen. Je kan alles kwijt zonder angst dat iemand je zal veroordelen. Het lucht op om zonder schrik over alles te kunnen praten. Veel mensen vinden het veel gemakkelijker om dingen te bespreken met iemand die ze niet kennen dan met familie of vrienden. Het is een aangename ervaring om alles wat je kwijt wilt met iemand te kunnen delen. Natuurlijk brengt zo’n gesprek ook verschillende emoties met zich mee waardoor je soms overstuur kan raken.

 

Wat is het doel ervan?

Door te praten over alles kan je je gedachten ordenen. Vind je het moeilijk, dan helpt de psycholoog  je met gerichte vragen alles op een rijtje te zetten. Door over je problemen te praten krijg je betere inzichten in jezelf, andere mensen en hun motieven. Je leert de emotionele wereld beter kennen waardoor het gemakkelijker wordt om bepaalde dingen te begrijpen, te aanvaarden of los te laten als het nodig is.

Over welke dingen wordt er tijdens de sessies gepraat?

Tijdens de sessies wordt alles wat je belangrijk vindt of wat je dwarszit besproken. Alles wat emotioneel moeilijk is, wat je beter wilt begrijpen of wilt veranderen komt aan bod. Het maakt niet uit wat andere mensen erover denken. Het is jouw uur en er is voor alles ruimte. Samen creëren wij orde in je emotionele wereld.

 Hoe zit het met het verleden?

Een van de vele misvattingen over psychotherapie is de overtuiging dat tijdens gesprekken je verleden en je kinderjaren uitgebreid onder de loep genomen worden. Dat is niet noodzakelijk waar, tenzij je worstelt met onverwerkte emotionele problemen uit het verleden.We zijn gevormd door onze vroegere ervaringen. Ze zijn de basis van ons zelfbeeld en wereldbeeld. Soms is deze basis goed, in andere gevallen ontbreekt er hier en daar iets. Natuurlijk kan je niet meer veranderen wat gebeurd is. Wat je wel kan doen is beslissen of je je hele leven erdoor laat bepalen of er iets mee doet. Bijvoorbeeld, als je als kind mishandeld werd door je ouders, kan je je daar je hele leven lang slecht door voelen. Ja kan treuren dat deze ervaringen je leven verpest heeft. Je kan ook beslissen om het verleden in het verleden te laten en je er niet verder door te laten beïnvloeden.Iedereen heeft volledige macht over hoe zijn leven er nu eruitziet!

Hoelang duurt de therapie?

Het is onmogelijk om hier een tijdslimiet op te plakken. De duur is volledig afhankelijk van de intensiteit van de problemen en van de  snelheid waarin de klant veranderingen doorvoert.Als beloning voor het soms zware werk krijgt iedereen zichzelf,  zijn leven en zijn innerlijke rust terug. Iedereen heeft recht op geluk. Het enige dat je moet doen is erin geloven!

Ik werk elke dag. 

Afspraken zijn overdag en ’s avonds mogelijk. Ze kunnen via e-mail of telefonisch gemaakt worden.
Individuele consultatie van 45 min kost 30 euro, een gesprek van 1uur 15min kost 40euro.
Een koppelgesprek van 45 min kost 40 euro, een koppelgesprek van 1uur 15min kost 50 euro.
Er wordt gevraagd om afwezigheid 2 dagen op voorhand door te geven.

BELANGRIJK

Volgens de wetgeving moet elke afwezigheid tenminste 24 uur op voorhand gemeld worden. Bij nalatigheid heeft de psycholoog recht op een volledige terugbetaling van de prijs van de consultatie.